SEMINAR I PARIS
Som ledd i markeringen av Grieg-året blir det avholdt et norsk/fransk seminar med påfølgende konsert i Paris 22 oktober.
 
Utgangspunktet er Griegs humanistiske engasjement; i Dreyfus-skandalen og andre humanistiske og folkerettslige konflikter, og intensjonen er å trekke linjer til dagens konflikter og kampen for å kjempe for ytringsfrihet og verne menneskerettighetene.   
 
Innledere fra norsk side blir professor Harald Herresthal, Norges Musikkhøgskole, og tidligere forhørsdommer i Frankrike, nå korrupsjonsjeger i NORAD, Eva Joly. Fra fransk side deltar Souhayr Belhassen (opprinnelig fra Tunisia), den første presidenten i den internasjonale føderasjon av menneskerettighetsligaer (Fédération Internationale des Ligues des Droits de l’Homme) og Michel Tubiana, advokat og ærespresident i den franske Menneskerettighetsligaen. Sidiki Kaba, ærespresident I FIHD, leder møtet.  
 
Samme kveld inviterer Den Kgl. Norske ambassade til konsert i Musée des Invalides med vert Per Arne Glorvigen, bandoneon og musikerne Unni Løvlid, sang, Joachim Kjelsaas Kwetzinsky, piano, Georg Reiss, klarinett, "Tango for 3": Sverre Indris Joner, piano, Steinar Haugerud, kontrabass, og Odd Hannisdal, fiolin.

Partnere i prosjektet er Den Kgl. Norske ambassade i Paris, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, Raftostiftelsen, Fédération Internationale des Ligues des Droits de l’Homme (FIDH), Utenriksdepartementet og Grieg 07.

Humanisten Grieg
Seminaret er en del av programposten Humanisten Grieg. Med utgangspunkt i Edvard Griegs utsagn: "man må først være menneske, All sann kunst vokser ut av det menneskelige", vektlegger Grieg 07 Humanisten Grieg og etablerer slik markeringens holdningsmessige spillerom.
 
Programposten setter fokus på kunstnerens og kunstens rolle i arbeidet for menneskerettigheter og ytringsfrihet 
 
Seminaret holdes i Palais de la Bourse
Place de la Bourse , 75002 Paris
22 oktober kl. 16.00-18.00
 
Konserten finner sted i Invalidemuseet kl. 20.00
 
 
 
 



Eva Joly
 
 
Joachim Kwetzinsky