FESTIVAL FOR EDVARD
Hvorfor feste når det er døden vi minnes? Hvorfor hedre en komponist fra fortiden som mange nordmenn kanskje egentlig er trette av? Hvorfor ikke heller bruke tid, penger og ressurser på å synliggjøre og hedre de høyst levende kunstnerne vi har midt i blant oss?
 
Arven etter Edvard Grieg er en enestående inspirasjons- og energikilde for nettopp å aktivisere og synliggjøre små og store nålevende kunstnere – og da tenker vi både på hans musikk, hans mange brev, artikler og taler, hans holdninger og handlinger og den fysiske arven: skattene i Grieg-samlingen ved Bergen Offentlige Bibliotek og hans vakre hjem Troldhaugen.

Grieg 07  er stolte av å kunne presentere Edvard Grieg Septemberfestival - et resultat av rause bidrag fra en rekke enkeltaktører og arrangører - som inneholder noe for enhver smak. Vi håper at publikum i septemberdagene, 100 år etter Edvard Griegs død, kan få øynene og ørene opp for de skatter som ligger i Grieg-arven og samtidig lytte nysgjerrig til samtidens uttrykk og inntrykk.

Edvard Grieg Septemberfestival er den siste av tre offisielle markeringer av Grieg-året i Norge (Tromsø 27.1, Oslo 15. 6 og Bergen 31.8 – 16.9)