EKKO, PUMA OG LASSE MARHAUG
31. august 07
EKKO 2007 samarbeider dette året med Grieg 07 og Rikskonsertene. I kveld kan dermed improbandet Puma og Lasse Marhaug oppleves på Landmark.
 
Puma og Marhaug presenterer et unikt materiale inspirert av klangsamleren og sampleren Edvard Grieg 
 
Årets EKKO-festival har forøvrig en rekke andre begivenheter å by på, med hele 32 artister fra Norge, Australia, USA, Storbritania, Finland, Sverige, Tyskland og Italia - en spennende og kvalitativ blanding av nykomlinger, og allerede anerkjente artister.
 
Programmet spenner over alt fra improvisert jazz til tekno, via pop, noise og indierock. Festivalen tyvstartet forrige helg med EKKO-preludiums weekend i Bergen, Oslo og Trondheim. Til sammen var nesten 1000 mennesker innom et av festivalens oppvarmingsarrangement.

Festivalen kan i år skilte med artister som bla. Svenske Kleerup som denne uken inntok førsteplassen på BBCs UK singles chart med singelen ”With Every Heartbeat”. Han har for øvrig samarbeidet med svenske Robyn, og Marit Bergman, mens han under EKKO har med seg vokalisten Lykke Zachrisson. Nevnes bør også seksmannsorkesteret Slagsmålsklubben,som gjester Bergen med sin fengende versjon av det de selv gjerne kaller for svensk disco.

En annen svenske som gjør seg bemerket under festivalen er Familjen, som for to uker siden slapp sin debutplate på Tellé records, til strålende annmeleldser. Den California-baserte trioen Rubies utgir snart plate på samme selskap. Når de kommer til Bergen denne helgen, er det for å gjøre sin første konsert i Norge. Sin første norgesopptreden gjør også det britiske bandet Metronomy, som tidligere har turnert sammen med Franz Ferdinand. Bandet har en hektisk turneplan fremover, og er spådd mye oppmerksomhet i tiden som kommer.

Unike konsertopplevelser blir det også når Bergens-artisten Sissy Wish ekslusivt fremfører elektronisk tolkninger av både nytt og gammelt materiale under sitt alias Sissy Wish Bizarre. Det samme gjør også Ungdomskulen, som under Ekkofestivalen blir til Ungboomboomskulen, og også her byttes gitarer og trommesett ut med synther og trommemaskiner.

Bergensvennene i det legendariske elektro-punkbandet Op:l Bastards, kommer til byen under festivalen. Trioen består blant andre av Timo Kaukolampi som også er kjent for å yte produsenthjelp til Annie på hennes debutalbum. Konserten deres blir den første i Bergen siden 2001.

Under festivalen presenteres i tillegg et bredt utvalg av andre Bergensartister; Bjørn Torske aka Krisp, Vakum, Skatebård, Dj Annie, Kings of Convenience (på hver sin front med henholdsvis Eirik Glambek Bøe sitt nye band Kommode og Dj Erlend Øye), Datarock dj set, og Powerblytt. Nyere navn som Indigranskauen, Me At Sea, Gocab og Lastname: Nguyen vitner om at det fremdeles spirer i byens yngre garde.

 

  

Puma og Lasse Marhaug
Foto: Andreas Frøland
 
 
Puma
FOTO: Anja Elmine Basma
 

Lasse Marhaug
FOTO: www.jazzkammer.no
 

 
ARKIV:
25.09.07 I denne anmeldelsen som vi viderebringer fra Bergens Tidende, skriver Espen Selvik om MiN-ensemblets konsert under Septemberfestivalen.
LES MER

17.09.07 I anledning Grieg-året skal pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky til St. Petersburg og Athen for å fremføre Griegs klaverkonsert i a-moll.
LES MER

05.09.07 Denne helgen besøker MiN-ensemblet fra Nordland Bergen. De har to konsertprogram å by på: Ole Bulls-Hits og Kontinentale impulser.
LES MER

04.09.07 5. og 6. september markerer BFO 100årsdagen for Griegs død med Grieg galla. Leif Ove Andsnes er solist i amoll-konserten, mens en rekke skuespillere medvirker ved utdrag av Peer Gynt i konsertversjon.
LES MER

31.08.07 EKKO 2007 samarbeider dette året med Grieg 07 og Rikskonsertene. Fredag kveld kunne dermed improbandet Puma og Lasse Marhaug oppleves på Landmark.
LES MER

Gå til arkiv