Du er her: Hjem / Ung Grieg / GriegWeb /

GRIEGWEB
I GriegWeb har du muligheten til å bli bedre kjent med Griegs musikk gjennom de to modulene Griegs orkester og Griegmikser. Ved å bruke disse to, får du sjansen til selv å være både dirigent og komponist!

Dirigent

I Griegs orkester møter du et symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester. Dette er et av verdens eldste
symfoniorkestre og på 1880-tallet ble dette orkesteret dirigert av selveste Edvard Grieg. Ved et museklikk på Spill-knappen kan du selv starte orkesteret, og de vil spille et utdrag av Edvard Griegs komposisjon
Troldtog.

Klikk HER for å komme til Griegs orkester.
 
I Griegs orkester har du også sjansen til selv å være dirigent for Harmonien. Ved å klikke på de forskjellige instrumentgruppene kan du på samme måten som en dirigent bestemme hvem som får spille og hvem som ikke får spille. Ved å klikke på en instrumentgruppe vil de straks slutte å spille. De som får spille har scenelys på seg, mens de som ikke får spille må vente i mørket. Først når du klikker på dem igjen, får de scenelys på seg og starter å spille!
 
Ved å velge ut de instrumentgruppene du ønsker, kan du også bli bedre kjent med hvilken rolle de forskjellige instrumentgruppene har i et symfoniorkester.
 
Komponist

I Griegmikseren finner du små lydklipp fra kjente Griegstykker som du selv kan sette sammen på en ny måte. Bruk disse små lydklippene fra Grieg til å skape en ny Grieg-musikk!

Klikk HER for å komme til Griegmikser.

I tillegg finner du i Griegweb også flere lydklipp fra andre musikktyper.
 
Velg ut dem du liker og sett disse sammen med Grieg sine lydklipp. På denne måten kan du skape din egen musikk!

I Griegmikseren finner du også flere digitale bilder. Velg ut dem du liker og sett de sammen til en billedproduksjon som spilles av sammen med den nye musikken du har skapt. Du kan enkelt redigere bildene for å skape mer liv i dem. På denne måten kan du selv produsere en helt ny Grieg-video!

Griegweb er initiert av Grieg Music Education og Grieg 07 og realisert med bidrag fra Sparebankstiftelsen DnBNOR, Bergen kommune og Bergen Filharmoniske Orkester.
 


 
Bergen Filharmoniske Orkester.
Klikk på lenken til høyre for å dirigere orkesteret
 
Griegmikseren  
Klikk på lenken under komponist for å lage din egen Grieg-komposisjon
  
 
 


Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version